
این مطلب نقل قولی است از خانم Pontia وبلاگ نویس متولد ایالات متحده آمریکا که به مدت چهار سال در تهران زندگی کرده است.
از بین تمام جاذبه های ایران که بازدید کرده بودم تصور نمی کردم جایی مثل جزیره کیش هم وجود دارد که بتواند جذاب و جالب توجه باشد. ورزش های آبی و مراکز خرید آن را می گویم؟ نه. حداقل قشم می تواند جایگزین اینها باشد. اما وقتی یک بار در تابستان گذرم به کیش افتاد. همان طور بود که انتظارش داشتم. من شیفته آن نشدم. اشتباه نکنید، کیش جزیره زیبایی بود و چشم اندازش از بقیه ایران متفاوت بود. من عاشق تماشا کردن لاک پشت هایی بودم که با امواج دریای خلیج فارس دست به گریبان بودند. از غواصی و یا پاراسل هم در آنجا متنفر نشدم، اما دو چرخه سواری آن هم در هوای گرم اشتباه بود. خوب تا آن زمان زندگی ساحلی را تجربه نکرده بودم. باید بگویم گرما و شرجی بودن هوا با آن حجابی که من داشتم واقعا غیر قابل تحمل بود. وقتی آنجا را ترک کردم با خودم گفتم اوکی یکی از جاهای دیگر از لیست ایران گردی من خط خورد. دیگر هیچ وقت به آنجا برنمی گردم .
اما سه سال بعد به خاطر شرایط خاصی مجبور شدم به کیش برگردم. شاید این بار به خاطرهوای عالی این وقت سال بود ( اوایل آذر ماه). شاید به خاطر امواج آرام دریا و یا لذتی که این بار از دوچرخه سواری در جزیره برده بودم بود و یا از اینکه من واقعا پر از استرس بودم و نیاز به آرامش داشتم. یا شاید هم ترکیبی از همه این عوامل، اما هرچه که بود جزیره کیش این بار در من رشد کرد. در خود حس کردم که باید آن را بهتر بشناسم وچیزهای جدیدی یاد بگیرم. من در این جا می خواهم نه چیز جدیدی که در جزیره کیش یاد گرفتم را با شما به اشتراک بگذارم.
جزیره زیبای کیش – نه واقعیت
اول از همه اینکه، همیشه به آن جزیره زیبای کیش می گویند. خلبان ورود شما را به جزیره زیبای کیش خوش آمد می گوید و این عبارت را در همه جای دیگر جزیره نیزخواهید دید. جزیره کیش در 12 مایلی ساحل ایران قرار دارد و محیطی در حدود 44 کیلومتر مربع - 7.5 کیلومتر عرض و 15.45 کیلومتر طول را در بر می گیرد.
جمعیت جزیره کیش 35000 نفر است
تعداد افراد ساکن در جزیره کیش 35000 نفر است. از این جمعیت 5000 نفر عرب هستند که به آنها جمعیت بومی کیش گفته می شود. آنها بیشتر در ساحل شمال غربی جزیره کیش تجمع یافته اند و زندگی خود را به سبک سنتی ادامه می دهند. بازدید از خانه انسان شناسی 200 ساله در روستای سفین کیش معماری سنتی این جزیره را برایتان رو نمایی می کند. بعد از بازدید از 15 اتاق در اطراف دو حیاط خلوت، قهوه عربی و خرما شما را فرا می خواند.
به مردم آنجا کیشوند می گویند
در فارسی اهالی یک شهر را شهروند می گویند ( وند یک پسوند است که به شهر متصل می شود). اما کسانی که در کیش زندگی می کنند به آن چیز دیگری می گویند. به اهالی شیراز و تهران، تهرن وند و یا شیرازوند نمی گویند اما به مردم کیش، کیش وند می گویند. این موضوع به اینجا ختم نمی شود. تمام اهالی کیش دارای یک کارت هویت هستند که کیش وند بودن آنها را نشان می دهد. اهالی بومی بندرعباس، اهواز و سیستان و بلوچستان نیز یک کارت شناسایی دارند که شهروند بودن آنها را نشان می دهد. کسانی هم که در کیش در حال فعالیت هستند خود را کیش وند می دانند.
مردم جزیره کیش مایل هستند با شما صحبت کنند
مدتی می شود که از سفرم به جنوب ایران می گذرد و دلم برای همه چیز آن مخصوصا گرمی و محبت مردم جنوب تنگ شده است. آنها دوست دارند با شما صحبت کنند و به سوالات شما جواب دهند. آنها در مورد خود و تاریخ جزیره کیش صحبت می کنند و توصیه هایی را به شما در مورد جاهای دیدنی می کنند. از همه زیباتر آنکه همیشه به شما لبخند می زنند. چه چیزی واقعا در آبهای جنوب وجود دارد که مردم آن را این اندازه خونگرم و با محبت می سازد؟
در جزیره کیش هیچ ماشین ایرانی وجود ندارد
یکی از چیزهای جالبی که در مورد جزیره کیش وجود دارد این است که هیچ ماشین ایرانی در آن دیده نمی شود. نه پراید، نه پژو و نه سمند. اما به جای آن تا دلتان بخواهد ماشین فورد، جیپ، تویوتا، نیسان و .. می بینید. این به دلیل آن است که جزیره کیش منطقه آزاد تجاری است. ماشین های این چنینی، به علاوه خطوط پهن جاده ها، درختان نخل، سواحل ماسه ای سفید و آپارتمان های رنگارنگ ساحلی، این جزیره را شبیه جایی مثل فلوریدا کرده است.
گویی بر روی مرجان ها قدم می گذارید
خلیج فارس به لطف مرجان ها صاف و شفاف است. اما مرجان ها فقط در دریا نیستند. تقریبا هر جایی که پا بگذارید آنها حضور دارند. آن چیزی که پایتان را رویشان می گذارید سنگ و قلوه سنگ نیستند بلکه مرجان های فسیل شده هستند. دیواره ها و سنگ های کنار ساحل، خدا می داند چگونه از فسیل های مرجانی و صدف ها پر شده اند. فوق العاده است. حال تصور کنید همه اینها در زیر آب هم باشند، من از دیدن آنها سیر نمی شوم.
جزیره کیش داری تنوع زیبای حیوانی و گیاهی است
تقریبا 200 راس غزال در میان بوته زارهای مناطق حفاظت شده جزیره کیش به چرا مشغول اند. در بهار و تابستان هم می توانید دسته ای از لاک پشت ها را ببینید که برای تخم گذاری به سواحل جنوبی و غربی می روند. گل کاغذی نیز به وفور در جزیره دیده می شود و رنگ گل آویز آن کنتراست زیبایی با پس زمینه آبهای نیلگون خلیج فارس ایجاد می کند. در این جزیره درختان انجیر هندی به تعداد زیاد پراکنده اند که قدیمی ترین آنها دارای قدمت 600 ساله است.
سمبل جزیره کیش، کشتی یونانی است
این کشتی ساخت اسکاتلند بود و آخرین مالک آن یونانی ها بودند. در دهه 60 این کشتی در ساحل غربی جزیره کیش به گل نشست و تلاش ها برای بیرون کشیدن آن بی فایده ماند. گفته می شود مالک کشتی قصد داشته به دلیل عدم نصب فانوس دریایی از ایران غرامت بگیرد. این کشتی به همراه غروب آفتاب دل انگیزش اکنون یکی از نقاط دیدنی جزیره کیش به شمار می رود.
شهر زیرزمینی کاریز توسط یک آلمانی ایرانی تبار ساخته شد
ایران به دلیل وجود قنات هایش شهرت دارد. قنات، چاه های زیر زمینی است که برای بیرون کشیدن آب از آنها استفاده می شود. قنات کاریز در جزیره کیش دارای قدمت 2500 ساله است که در 16 متری زیر زمین قرار دارد. گاهی نیز در حدود 5 مایل درازا دارد که آن را شبیه یک شهر آبی کرده است. اگر به دیوارهای هفت متری آن نگاه کنید می بینید که از مرجان ها و صدف ها و فسیل ها پوشانده شده است. همچنین فسیل یک لاک پشت در آن دیده می شود که به 500 میلیون سال پیش باز می گردد. به لطف سرمایه گذار آلمانی ایرانی تبار منصور حاج حسینی، این قنات قدیمی احیا شده است. ایرانی ها به این دسته کارها ارق ملی می گویند.
نظرات